Nieuwe snelheidscontroles voor september

Flitscontrole

Flitscontrole

De komende maand zal de politie controles uitvoeren in de Schoolstraat, op ‘t Handt en in de Zoutweg. Dat communiceert de politie via zijn website lowazone.be, er kunnen wel steeds onaangekondigde controles plaatsvinden. De snelheidscontroles zijn iets minder gemakkelijk te vinden, maar uiteraard zochten we ze voor u op. De politie maakt ook de resultaten van de controles van deze zomer worden bekend gemaakt.

In Waarschoot zijn de afgelopen maanden controles uitgevoerd in de Oostmoer, Renning en Weststraat. In totaal werden 354 wagens gecontroleerd, waarvan er 7,3% te snel reed. In praktijk betekent dit dat er 26 wagens geflitst werden. Op de Grote Baan werd er ook geflitst, maar hier werd slechts 4% geflitst. In Lovendegem worden zelfs meer dan 16% geflitst.

Persoonlijk hoop ik dat de politie ook van de Molenstraat een prioriteit maakt. Op drukke momenten hinderen de voertuigen mekaar en wordt er niet te snel gereden. Op rustige momenten overdag, maar zeker s nachts, wordt er soms dubbel zo snel gereden (vooral richting Sleidinge). Deze situaties zijn levensgevaarlijk, maar ook geparkeerde auto’s verliezen regelmatig eens een spiegel. Het gemeentebestuur van Waarschoot heeft de afgelopen jaren NIETS gedaan voor de Molenstraat, ik hoop dat de politie zich wel eens bewust wordt van de gevaarlijke situatie.

U kan de volledige resultaten van de Lowazone lezen op de website van de politie, u kan hier doorklikken.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.