Septemberkermis 2010

In Wikipedia lezen we:

De kermis of foor is van oorsprong een jaarmarkt ter gelegenheid van de wijdingsdag van de patroonheilige van de plaats. Kermis is dan ook een verbastering van kerkmis of kerke-misse. Op die dag stroomde het volk samen om de patroonheilige te vereren en om zich te vermaken.

kermismolen met auto's

Kermis van Gustaaf Sorel

Geen wijdingen in de Miami, u kan er misschien wel een geestrijk drankje nuttigen vernoemd naar een heilige, genietend van de activiteiten die tevens vermeld staan op de affiche van septemberkermis 2010. Op de website van Kermisland vinden we enkele foto’s van hoe de kermis in Waarschoot er soms kan uitzien.

Op de agenda van de Miami:

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.