Betalen met bancontact op gemeentehuis

Digitaal betalenEen jaar geleden heeft de gemeenteraad ingestemd met de invoering van digitaal betalen op het gemeentehuis. De bevoegde schepen heeft de afgelopen gemeenteraad uitleg gegeven waarom de uitvoering van deze beslissing zo lang op zich heeft laten wachten. Het belangrijkste is dat het systeem ingevoerd wordt met de opening van het nieuwe gemeentehuis, dat is zeer binnenkort dus.

De invoering van een dergelijk systeem is blijkbaar complexer dan eerst gedacht. Een offerte houdt niet alleen een kabeltje met een terminal in. Je moet bovendien kiezen voor abonnementskosten, bijstand wanneer er iets fout loopt, activatie van de eenheid, het soort terminal, … Maar met de afwerking van de verbouwing is het einde in zicht, binnenkort neemt het schepencollege een beslissing over de laatste 2 kandidaten.

Namens Open VLD hebben we zelf het initiatief genomen om de dienstverlening uit te breiden en deze mogelijkheid te voorzien. Het systeem zal op de dienst burgerzaken en de technische dienst voorzien worden. Op deze manier kan je digitaal betalen voor je kosten voor identiteitskaarten of andere papieren, maar ook waarborgen voor de uitleendienst en aankopen van huisvuilzakken kan je binnenkort betalen met je bankkaart. Een serieuze verbetering!

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.