Verbouwing gemeentehuis overschrijdt 1milj euro aan meerwerken

Nieuw gemeentehuis

Nieuw gemeentehuis

De kosten voor de meerwerken aan het gemeentehuis swingen de pan uit. Dat wist u al. Sinds de laatste gemeenteraad is het drieste cijfer van 1 miljoen euro aan meerwerken overschreden. Open VLD heeft van in het begin voorgesteld om een haalbaarheidsstudie uit te voeren om de totale kostprijs van de werken goed in te schatten. Dit is niet gebeurd met alle gevolgen van dien.

De originele gunningsprijs van ongeveer 1,1milj euro kon niet aangehouden worden. Al snel kwamen er bijkomende werken en opdrachten. Sinds de vorige gemeenteraad is de grens van de 1milj euro aan meerkosten overschreden  Verder heb ik me de moeite genomen om dit bedrag van meerkosten eens terug te rekenen naar de kost per gezin. Op basis van de voorlopige stand van zaken (de laatste factuur van de verbouwing is nog niet binnen) kom ik op een voorlopige totale kost van 294 euro per gezin (dit is bijna twee maal de AGBelasting van 149 euro).

Deze onverantwoorde manier van werken leidt tot het schrappen van andere investeringen voor de Waarschootse inwoners. De vloer voor de sporthal is uitgesteld voor dit jaar, voor 1 miljoen aan meerwerken kan je nogal wat initiatieven nemen voor je inwoners (zoals de heraanleg van voet- en fietspaden in de Molenstraat en Arisdonk). Uw gemeentebestuur is totaal onvoorbereid aan deze verbouwing begonnen. Eerst was het de bedoeling om enkel verdieping 3 en 4 in te richten, daarna is dat uitgebreid naar het volledige gemeentehuis, daarna heeft men ook beslist om een nieuw liftgebouw te plaatsen, dan ook nieuwe ramen, … Deze verbouwing is een schoolvoorbeeld van hoe je een verbouwingsproject fout aanpakt.

Deze verbouwing wordt gerealiseerd met belastingsgeld. Uw gemeentebestuur verkwist uw belastingen aan meerwerken. Ondanks de vele tussenkomsten van Open VLD is er geen enkele bewustwording te merken bij de bestuursmeerderheid. Ook bij andere projecten zijn meerwerken een vaste waarde. Voor een gemeentebestuur dat wel bewust omspringt met uw belastingsgeld zal u dus minstens moeten wachten tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.