Start dorpskernvernieuwing

Dorpsplein

Dorpsplein

Op dinsdag 26 april starten aannemer Gebroeders De Waele met de werken van de dorpskernvernieuwing. Op dat moment wordt fase 1 van de werken van de dorpskernvernieuwing opgestart, met name de werken in de Nieuwsstraat. In fase 2 wordt het kruispunt met de Stationsstraat heraangelegd, waarna in fase 3 gestart wordt het Dorpsplein zelf aangepakt. Als laatste komt de Schoolstraat aan de beurt, ondertussen zullen we wel al 2012 zijn.

De kosten voor de aannemer bedragen voorlopig 3miljoen 33 068euro (inclusief BTW). We schrijven voorlopig omdat er net zoals bij andere projecten een pak meerwerken naar boven kunnen komen (zie ook tennischalet, gemeentehuis, jeugdlokalen, …). Vooral bij wegeniswerken is dit een serieus risico, aangezien er onder de grond nogal wat onvoorziene zaken naar boven kunnen komen. De werken hebben een voorziene duur van 280 werkdagen. Zonder weerverlet is dit ongeveer anderhalf jaar.

Op de gemeentelijke website  is enkel een bericht te vinden over het openbaar onderzoek. Over de fasering van de werken, de omleidingen, de bereikbaarheid van het gemeentehuis en de handelaars op het Dorp is nog niets gecommuniceerd. Hier moet nog veel gecommuniceerd worden.

Het gemeentebestuur beseft duidelijk niet welke impact deze werken zullen hebben op de bereikbaarheid van het Dorp en de zelfstandigen.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.