Burgemeester Ann Coopman | Blog : Waarschoot zendt haar ambassadeurs uit: Johan DE MUYNCK

JOHAN DE MUYNCK  (°Waarschoot, 30 mei 1948) behaalde zijn grootste overwinning in 1978 toen hij de Ronde van Italië won. De leider in de Giro, zoals de bijnaam van de Ronde van Italië luidt, draagt de roze trui. Deze kleur verwijst naar de karakteristieke kleur van de organiserende krant, de Gazzetta dello Sport, die namelijk op roze papier wordt gedrukt. Voor België eindigden in de lange geschiedenis van de GIRO enkel Eddy Merckx (5), Michel Pollentier (1) en Johan De Muynck (1) in de roze trui.

Precies 30 jaar na de overwinning GIRO d’ITALIA kleurt Waarschoot opnieuw roze en wordt Johan De Muynck opnieuw gehuldigd. Een academische zitting in bijzijn van oude wielervrienden gevolgd door een volksfeest onder een stralende zon in de namiddag, maakt van deze viering een succes!

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.