Ongeoorloofde grondenruil voor jeugdlokalen

Jeugdlokaal

Jeugdlokaal

Het schepencollege heeft zoals gepland een aannemer aangesteld die de jeugdlokalen moest bouwen. Op 19 januari is de aannemer begonnen met de aanleg van de funderingen. Ondertussen schieten de werken goed op. Maar er zit nog een addertje onder het gras. Een addertje dat in dit geval een grote en gevaarlijke slang is. Het gemeentebestuur was nog geen eigenaar van alle gronden waar op dit moment de jeugdlokalen opgericht worden.

Het gemeentebestuur heeft twee lappen grond geruild, dit is het beste resultaat na drie jaar onderhandelen tussen de gemeente Waarschoot en B&T Textilia. Het stuk grond van de gemeente Waarschoot is de zone met de vrachtwagenparking, de gronden waarop ook de loods staat voor de dienst gemeentewerken en de gronden errond. Deze worden geruild voor een stuk grond dat tot voor kort gebruikt werd als landbouwgrond (!), tot voor kort eigendom van B&T Textillia.

Concreet betekent dit een netto toegeving van meer dan 250 000euro. Aangezien het hier gaat over een ruil mist het gemeentebestuur dus deze enorme smak geld. Daarenboven moet het gemeentebestuur de komende 10 jaar zijn eigen opslagplaats gaan huren. De huurprijs bedraagt 1000 euro per maand, dus het gaat hier snel over 120 000 euro. In totaal wordt de gemeente dus 350 à 400 000 euro armer. Gisteren was de gemeente Waarschoot nog eigenaar van de loods voor de dienst gemeentewerken, vandaag ruilen we die voor een stuk minderwaardige grond en moeten de eigen gronden en gebouwen gehuurd worden. Dit is eigenlijk te grof voor woorden…

Opnieuw toont het gemeentebestuur aan dat er te weinig volwassenheid aan boord legt wanneer zij met anderen moet onderhandelen. Noemen de andere nu kerkfabriek, De Lijn of B&T Textilia. In al deze gevallen geeft de gemeente toe aan alle eisen van de overkant van de tafel.

Door deze ongeoorloofde praktijken wordt de gemeentekas tot op de bodem geleegd. Het gemeentebestuur slaat blunder na blunder, de rekening is voor de Waarschootenaar.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.