Burgemeester Ann Coopman | Blog : Howard Gutman op bezoek in het Meetjesland

Vrijdagmiddag werden alle burgemeesters uit het Meetjesland verwacht in Salons Mimosa te Eeklo. De Amerikaanse ambassadeur, Mr Howard Gutman, was er te gast.
Tijdens de lunch mocht ik mevrouw Gutman gezelschap houden. Ze vertelde me dat ze graag in België woonde. Haar jongste zoon verbleef bij hen, maar haar oudste – reeds afgestudeerde -  zoon was in de States gebleven en ze miste hem toch wel. Het vooruitzicht van familiebezoeken volgende week deed haar zichtbaar deugd. Ze vertelde me ook dat ze genoot van de vele bedrijfsbezoeken die ze samen met haar man mocht meemaken. Ik nodigde haar dan ook onmiddellijk uit om een bezoek te brengen aan Ter Beke, wat ze apprecieerde.

Gedurende de lunch kreeg ik 2 minuten tijd om onze gemeente voor te stellen. Ik vertelde aan de hand van 2 foto’s – eentje van de kerk en eentje van de stoet van 125-jaar Leestjeskermis – dat het aangenaam vertoeven is in onze gemeente. Ik verwees hiervoor naar ons rijk verenigings- en bruisend uitgangsleven, soms vergelijkbaar met “de Gentse Overpoort”. Met een beetje uitleg kon de ambassadeur, zelf een liefhebber van carnaval, de sfeer vatten. Ook zette ik onze kerk even in het daglicht. Amerikanen hebben zelf weinig historische gebouwen en onze kerk, dat een groeiend aantal toeristen voor een bezoekje aandoen, mag gezien worden! Met nog wat algemene zaken waren mijn 2 minuten gauw om.

Na de lunch bracht de ambassadeur een bezoek aan Lotus Bakeries in Lembeke. Gezien zij ook in de States actief zijn, was dit een uitgelezen bezoek voor Howard Gutman en gevolg.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.