Burgemeester Ann Coopman | Blog : Herwaardering KMO-site Kapellestraat-Hoekje

In haar structuurplan heeft Waarschoot een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voorzien waarbij de oude SAW- textielsite opgewaardeerd moet worden. POM Oost-Vlaanderen is hierbij aangeduid om het gehele proces te begeleiden. In het beeldverslag van AVS, gemaakt in opdracht van Oost @ Work, krijgt u een betere kijk op het project (Bekijk hier het filmpje (AVS): Herwaardering oude textielsite Kapellestraat-Hoekje ism POM Oost-Vlaanderen (beelden AVS))

Onze provincie heeft nood aan ruimte om te ondernemen. De POM Oost-Vlaanderen wil daarom niet alleen nieuwe terreinen aanleggen, maar ook inzetten op de herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen, die om een of andere reden niet benut worden. Veerle Van Daele, projectmanager POM Oost-Vlaanderen: “Er komt heel wat kijken bij de herontwikkeling van onbenutte terreinen. Er zijn immers vaak meerdere knelpunten op te lossen. We willen samen met de eigenaars, de gemeentes en andere betrokkenen onderzoeken hoe deze percelen herontwikkeld en op de markt gebracht kunnen worden. We zijn werkzaam op achttien terreinen en hopen in totaal zo’n honderd hectare te activeren.” Een van de achttien terreinen ligt in Waarschoot. Het situeert zich ter hoogte van Hoekje – Kapellestraat, waar ongeveer 4,5 hectare van de kmo-zone momenteel niet benut wordt. Ann Coopman, burgemeester Waarschoot: “Naast het station bevindt zich de site van de voormalige SAW-textielfabriek. Een groot gedeelte van de gronden en gebouwen, waaronder de vroegere spinnerij, zijn tegenwoordig onbenut. Een deel heeft een troosteloze, wanordelijke en vervallen indruk. We willen het terrein herontwikkelen tot een duurzaam bedrijventerrein voor lokale bedrijven. Door de samenwerking met de POM willen we komen tot een realiseerbaar project en een kwalitatieve invulling.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.