Burgemeester Ann Coopman | Blog : Meetjeslands Mountainbike traject

Na het Waasland, Zuid-Oost-Vlaanderen en de verbinding met Zeeuws Vlaanderen vanuit Sint-Laureins en Maldegem is het nu de beurt aan Zomergem-Waarschoot-Kaprijke-Lembeke. Het netwerk in het Meetsjesland is daarmee zo goed als rond. De officiële inhuldiging in Zomergem aan de sporthal gaat door op 11 juni.

Inrijroutes en verbindingsroutes: dat heb je nodig om bestaande mountainbikeroutes vlekkeloos met elkaar te verbinden.
Drie jaar geleden heeft de provincie Oost-Vlaanderen een mountainbike-beleidsplan opgemaakt. Daarin werd vastgesteld dat er al 28 routes waren en dat er nog ruimte was voor meer. Omdat men geen wildgroei wou opteerde men om vanuit de eigen gemeente via aanrijroutes en/of verbindingstrajecten op de bestaande mountainbikeparcours te geraken. Dit resulteert in mountainbikeroutes die voldoende variatie bieden op het vlak van moeilijkheidsgraad, off-roadpercentage, ondergrond, techniek, landschappelijke omgeving, … zodat zowel de zin voor de natuur, als de sportieve uitdaging bij de mountainbiker worden geprikkeld.

Elke route krijgt een peter of meter. Deze mountainbiker rijdt de route minstens 1 keer per maand en signaleert eventuele problemen aan het gemeentebestuur. De provincie, Bloso en Europa (Interreg project) financieren het project, de gemeente staat in voor het eigenlijke onderhoud van het traject.

Ik bedank speciaal Eddy Rottey, lid van WTC De Ratjes, en Joke De Prest, sportfunctionaris, die samen met de gemeentewerken van onze gemeente het parcours op Waarschoots grondgebied uittekenden en uitpijlden.

PS. Voor sfeerbeelden van de officiële opening verwijs ik graag naar de rubriek “galerij”.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.