Opnieuw wateroverlast in Waarschoot

Akkerstraat onder water

Akkerstraat onder water

Op woensdag 20 juli was het weer zover. Eén stevige bui en Waarschoot stond weer onder water. Het zat er aan te komen. Telkens wanneer er veel neerslag valt en de niveaus in de beken hoger komen of wanneer er op korte termijn veel regen valt, staan verschillende straten in Waarschoot blank. Het is schrijnend om vast te stellen dat het gemeentebestuur jaar na jaar niets onderneemt tegen een groot probleem in Waarschoot.

In Zomergem en Maldegem werden de problemen opgelost door bijkomend te voorzien in waterbuffers. In Waarschoot zijn studiebureaus al sinds 2007 bezig met het probleem in kaart te brengen door het uitvoeren van een hydronautstudie. Uiteraard moet dit ook gebeuren, maar de studiefase mag geen 4 jaar aanslepen. Ondertussen slepen we ons naar het einde van de legislatuur en wordt het nu al duidelijk dat het schepencollege niet in staat zullen zijn om dit probleem aan te pakken.

Het gemeentebestuur laat zijn inwoners in de steek. De laatste 10 jaar is er bijna jaarlijks wateroverlast en telkens op dezelfde plaatsen.  De traagheid waarmee uw gemeentebestuur werkt duidt alleen op een zware minachting van de getroffen inwoners. Binnen Open VLD beraden we ons op dit moment over verdere acties om uw gemeentebestuur toch op andere gedachten te brengen.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.