Verkeersveilig terug naar school!

Op 1 september moeten de kinderen opnieuw naar school. Op die dag wordt er veel aandacht besteed aan verkeersveiligheid, maar door de dorpskernvernieuwing in Waarschoot zien we een aantal problemen ontstaan. Verschillende ouders en ook Open en Jong VLD Waarschoot hebben vastgesteld dat op de omleidingsroutes in de Nijverheidsstraat, Schoolstraat, Hovingen en Kerkstraat geen afgescheiden fietspad meer beschikbaar is. “Er moet niet gewacht worden tot er ongevallen gebeuren. Open VLD heeft op de gemeenteraad van 1 september 2 concrete voorstellen gedaan. Deze moeten dringend besproken worden met de directie en de oudercomités van de Waarschootse scholen!”, zegt Jong VLD voorzitter en gemeenteraadslid Jochen De Smet.

Dorpskernvernieuwing

De werken van de dorpskernvernieuwing draaien nu op volle kracht. Er wordt gewerkt op het Dorp en in de Stationsstraat. Hierdoor wordt het verkeer vooral via de Nijverheidsstraat en de Hovingen omgeleid. In beide straten is er geen afgescheiden fietspad en rijden alle fietsers op de rijweg. Ook in de Kerkstraat wordt op dit moment gewerkt en moeten de fietsers zich op de rijweg begeven. En ook in de Schoolstraat moeten wagens zich op het fietspad begeven wanneer zij tegenliggers kruisen. Dit maakt de fietsers extra kwetsbaar. Vooral in de drukke ochtend- en avondspits is het verkeer nerveuzer. Bovendien wordende dagen ook steeds korter, wat de zichtbaarheid en veiligheid van de kinderen nog meer kwetsbaar maakt.

Probleem snel aanpakken

Open VLD vraagt aan het gemeentebestuur om niet langs de zijlijn te blijven staan. Op de gemeenteraad van 1 september werden 2 concrete voorstellen gedaan. Ten eerste kan de politie op regelmatige basis controle uitoefenen, ofwel kan het gemeentebestuur de kinderen in groep begeleiden tot aan de schoolpoort. Voor dit laatste wil Open VLD er Jochen De Smet middelen vrijmaken via het PWA om de kinderen te begeleiden. “Beide voorstellen hebben hun voor- en nadelen. We mogen vooral niet verzanden in een welles-nietes discussie. Het gaat hier om de veiligheid van de Waarschootse kinderen, de politiek moet nu snel antwoorden bieden.“

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.