Gouverneur schorst aankoop Therefore software

Scansoftware

Scansoftware

Deze zomer heeft de gouverneur André Denys de huur en support voor het scannen en digitaliseren van documenten opgeschort wegens het schenden van de wet op de overheidsopdrachten. Open VLD krijgt dus gelijk van de gouverneur. Het gemeentebestuur kan best een nieuwe oproep lanceren voor het leveren van de software.

Uiteraard gaat dit niet over de aankoop van software of de aankoop van computermateriaal. Het gemeentebestuur staat boven de wet als het gaat over het kiezen van leveranciers. Het kostenplaatje van de aankoop van deze software (17 745euro inclusief BTW voor 60 maanden) is voor uw gemeentebestuur een peulschil.

Via deze manier van werken treft het gemeentebestuur ook de ambtenaren. Zij proberen nu goed werk te leveren, maar de levering van computermateriaal kan niet doorgaan wegens onregelmatigheden. nu moet ook de samenwerking met Canon voor de scansoftware herbekeken worden. Je kan je personeel als werkgever niet meer in de steek laten.

Wat stelt Open VLD voor?

1. Uiteraard moet de wet op de overheidsopdrachten gevolgd worden om de eerlijke mededinging te respecteren. Daarom moeten (in dit geval) minstens 3 onafhankelijke offertes gevraagd worden.

2. In veel gevallen worden geen Waarschootse zelfstandigen geraadpleegd. Met Open VLD worden vanaf 2013 wel Waarschootse zelfstandigen betrokken in het aankoopbeleid.

3. Open VLD vindt dat een gemeentebestuur zich bescheiden moet opstellen. Tijdens deze legislatuur werden zo veel reglementen gecreëerd dat je als inwoner onmogelijk nog op de hoogte kan zijn van alle wetten en regels. Bovendien moet je in de meeste gevallen nu betalen voor diensten op het gemeentehuis. Als je dan keer op keer veroordeeld wordt voor het niet-naleven van basisregels, dan stel je jezelf boven de wet. Open VLD ziet dit anders. Inwoners moeten zich welkom voelen op het gemeentehuis. Bovendien betaal je als inwoner belastingen voor een gemeentelijke dienstverlening, de meeste diensten betalend gaan maken is niet correct.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.