Burgemeester Ann Coopman | Blog : Jan Sciffer speelt J.S. Bach

Vrijdag 30 september 2011 om 20u00 speelt Jan Sciffer de suites van J.S.Bach voor cello solo in de Sint-Ghislenuskerk van Waarschoot. De opbrengst is integraal tvv van 1212 (hongersnood in de Hoorn van Afrika).

Jan Sciffer (°Waarschoot) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Gent, Brussel en Maastricht. Als student won hij talrijke prijzen als de Tenuto wedstrijd en de Pro civitate wedstrijd. Van 1986 tot 1989 was hij cello solo van het Collegium Instrumentale Brugense, daarna lid van de Beethoven Academy en van het Eugène Usaÿe ensemble.  Jan doceert o.a. aan de Franse afdeling van het Brusselse Conservatorium. Hij voerde verschillende Vlaamse composities als bv ‘Spring Bowing’ van Frank Agsteribbe, Sonate op. 71 van Frits Celis en het ‘Miserere’ van Rudy Tas als eerst uit. Verder is Jan Sciffer actief als solist met verschillende ensembles en orkesten en vormt hij samen met Hans Ryckelynck een duo.

Jan Sciffer bespeelt een cello uit 1848 van Giuseppe Cerutti.

Een optreden van wereldformaat, een aanrader voor liefhebbers van klassieke muziek …  Nog even meegeven dat een kaart 10€ kost. Reserveren is niet nodig, er zijn geen kaarten in voorverkoop.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.