Burgemeester Ann Coopman | Blog : jeugdlokalen naderen de eindsprint

Vrijdagmorgen ll. ben ik naar de werfvergadering voor de jeugdlokalen  gegaan om de laatste stand van zaken op te nemen. De jeugdinfrastructuur nadert haar afwerking. Het is nu wachten op de aansluiting op het water- en elektriciteitsnet. Volgens de vooruitzichten is de voorlopige oplevering van de technieken voorzien tegen het einde van het jaar en kan de verhuis beginnen.

Aanstaande donderdag wordt het dossier rond de omgevingswerken aan de gemeenteraad voorgelegd. Enerzijds zal dit plan, dat ontworpen werd in samenwerking met de regionale jeugddienst Meetjesman, rekening houden met de wensen en eigenheid van de verschillende jeugdverenigingen. Zo zal iedere groep zijn eigen speelterrein hebben, afgeschermd door streekeigen bomen en struiken. Er worden ook een aantal speelse accenten toegevoegd zoals een kampvuurplaats, een amfitheater, een zandbak, … waar de kinderen hun energie zeker kwijt kunnen!

Anderzijds wordt via de voorgestelde ingrepen tegemoet gekomen aan de wateroverlast. Door een aantal grachten met zomer- en winterbedding rondom het terrein te voorzien, wordt het overtollige water op een gecontroleerde manier opgevangen en gekanaliseerd.

De raming voor deze werken is 300.000 euro, btw en erelonen inbegrepen.

Bijkomend besliste het college om het langeafstandsfietspad naar Sleidinge niet over de terreinen van de jeugd te voorzien. Zo komt het terrein integraal toe aan de jeugd! De mogelijkheden waar dit fietspad zal komen, worden momenteel in overleg met de provincie grondig bekeken. Ik hou u op de hoogte.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.