Nieuwe snelheidscontroles aangekondigd

Flitscontrole

Flitscontrole

Recent werden de resultaten van de snelheidscontroles van eind vorig jaar bekend gemaakt. Dat de burgemeester opdracht heeft gegeven om te focussen op de omleiding van de dorpskernvernieuwing is niet nieuw. Maar of er echt nood was aan een intensieve controle actie, is de vraag…. Er zijn maar liefst 1195 wagens gecontroleerd in de Hovingen, waarvan er (gelukkig) slechts 9 te snel reden.

Ondertussen bleven de andere wegen evenwel zo goed als controlevrij. Nochtans is het vooral op de invalswegen waar er te snel gereden wordt. We denken hierbij vooral aan de Weststraat, Molenstraat, maar ook aan de Zoutweg. De recente actie van Jong VLD in de Zoutweg heeft duidelijk gemaakt dat de overlast voor de inwoners te wijten is aan de rampzalige staat van de weg in combinatie met te hoge snelheid. Meer efficiënte snelheidscontroles is dan ook een noodzaak!

Inmiddels kondigt de politie van de Lowazone nieuwe verkeersacties aan. De geplande controles in de Molenstraat en het Hoekje kunnen we enkel toejuichen. Ondanks de duidelijke resultaten van de voorbije controles, heeft de burgemeester evenwel opnieuw opdracht gegeven om te focussen op de Nijverheidsstraat en de Hovingen…

Dat deze laatste snelheidscontroles weinig toegevoegde waarde zullen bieden, maakt de burgemeester blijkbaar niet zo veel uit.

This entry was posted in Archief and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.