Dorpskernvernieuwing Beke op de lange baan

Dorpskern Beke

Dorpskern Beke

Op de laatste gemeenteraad werd er duidelijkheid gegeven over de stand van zaken van de dorpskernvernieuwing van Beke. Deze wordt voorlopig niet opgestart. Het subsidiedossier van Zomergem werd aanvaard, dat van de gemeente Waarschoot werd niet aanvaard. Dit betekent dat er niet genoeg geld is om de dorpskernvernieuwing uit te voeren. Waarschoot gaat nu proberen om hetzelfde dossier toch gesubsidieerd te krijgen. Ondertussen is het hopen dat het goedgekeurde dossier van Zomergem stand houdt.

Voor het einde van het jaar zullen er dus geen werken starten in Beke. Open VLD engageert zich alleszins om kort na de verkiezingen werk te maken van de dorpskernvernieuwing van Beke. Het is altijd meegenomen om investeringsdossiers te kunnen onderbouwen met subsidies, maar als het niet lukt moet je op een bepaald moment knopen durven door te hakken. Als de pogingen van het gemeentebestuur van Waarschoot tegen dit najaar mislukken, ziet het er niet goed uit voor de verdere subsidiëring van de dorpskernvernieuwing.

De inwoners van Beke hebben in hun memorandum gevraagd om dringend werk te maken van het verhogen van de verkeersveiligheid en de gezelligheid in Beke (ook als er geen subsidies gevonden zullen worden). De inwoners vragen duidelijkheid van de gemeentebesturen van Waarschoot en Zomergem. Terecht.

Open VLD vindt dat de inwoners van Beke al meermaals vergeten zijn. Het gemeentebestuur van Waarschoot heeft een aantal grote investeringen gedaan (gemeentehuis, dorpskern, jeugdlokalen, …), maar bij geen enkel daarvan hebben de inwoners van Beke rechtstreeks voordeel. Daarom wil Open VLD de komende jaren een extra inspanning doen voor Beke.

Open VLD wil dat de nodige beslissingen op korte termijn genomen zullen worden en dat de dorpskernvernieuwing uitgevoerd moet worden.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.