Burgemeester Ann Coopman | Blog : IS JE FEESTLOCATIE BRANDVEILIG? Eigenaar-verhuurders krijgen tips van de brandweer

brandpreventiePubliek Toegankelijke Inrichtingen (PTI), zoals cafés, feestzalen, restaurants, jeugdlokalen, kantines, sporthallen, culturele centra, … zijn onderhevig aan strenge regels zowel op politioneel vlak als op het niveau van brandpreventie.

Al te vaak word ik geconfrontreerd met grote evenementen die in loodsen georganiseerd worden. Die loodsen zijn opslagplaatsen en meestal niet geschikt om fuiven toe te laten (evacuatie, aanrijwegen, nooduitgangen, …).

Om hieraan tegemoet te komen, om de eigenaars-verhuurders te informeren en te sensibiliseren, organiseerde de burgemeester samen met post Brandweer Waarschoot een infoavond. Naast de wetgeving werden tips en adviezen uitgewisseld en gaven de aanwezigen elkaar nuttige tips rond het maken van overeenkomsten en afsluiten van verzekeringen.

Een zaal, gekeurd door de brandweer, geeft een gerust hart aan de verhuurder, de huurder en de feestvierder. En vergeet niet: heb je plannen om te verbouwen of zit je met een vraag rond de aanschaf van de juiste brandbestrijdings- en signalisatiemiddelen? Contacteer de brandweer die je deskundig te woord zal staan!


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.