Burgemeester Ann Coopman | Blog : Wachtlijsten voor kandidaat huurders

plan woningDe media bericht regelmatig over de lange wachtlijsten voor sociale huurders. Eind 2010 stonden 96 000 unieke kandidaat-huurders op de wachtlijst om eind 2014 te zijn opgelopen tot 120 500.

Via het sociaal woonoverleg, waar de Woonwijzer, de Vlaamse Overheid, de gemeente/OCMW en alle sociale partners rond de tafel zitten (MBV, de Volkshaard, sociaal verhuurkantoor) wordt tweemaal per jaar het aanbod kritisch bekeken en bijgestuurd. Waarschoot heeft het streefdoel van 9% sociale woningen bijna bereikt.

De gemeenteraad van september ’15 keurde de verkoop van de scholensite aan de Patronagiestraat goed, zodat MBV hier binnenkort de 20 beloofde 2-slaapkamerappartementen kan bouwen, samen met een uitbreiding van lokalen voor het verenigingsleven van Waarschoot (project ‘De Passage’).

De eerste steenlegging wordt in het voorjaar van 2017 verwacht, de oplevering eind 2018.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.