Burgemeester Ann Coopman | Blog : Controle zwaar vervoer in Nijverheidsstraat

Met de dorpskernhernieuwing worden bepaalde straten momenteel anders belast dan zij gewoon zijn, wat geheel normaal is gezien de grote transformatie in onze dorpskern.

De gemeente wil de overlast zoveel als mogelijk beperken. De afdeling gemeentewerken heeft daarom een degelijk omleidingsplan uitgewerkt, Isabel, communicatieambtenaar, volgt iedere werfvergadering en bericht over de laatste updates via de pers, de website http://www.waarschoot.be/website/8119-www.html en het informatieblad. UNIZO plaatste in samenspraak met de gemeente signalisatieborden zodat iedere handelaar tijdens de werken vlot bereikt kan worden. Deze borden worden regelmatig bijgewerkt, afhankelijk van het verloop van de werken. De aannemer werkt zeer goed door en tracht in de mate van het mogelijke zich aan te passen aan de vragen en doet alles om de overlast van de omwonenden tot een minimum te herleiden. Ik dank iedereen voor deze positieve ingesteldheid en medewerking.

In dit gegeven is het ook belangrijk dat de inwoners en iedereen die onze gemeente momenteel aandoet, zich aanpast en de aangeduide omleidingen volgt én respecteert.

Toch bereiken er ons vele klachten van inwoners over o.a. het vele zware vervoer dat door de gemeentekernen trekt. Op vraag van de gemeente hield de LoWaZoNe vandaag een eerste gerichte verkeerscontrole in Waarschoot, met name in de Nijverheidsstraat. Deze actie richtte zich vooral op het zwaar vervoer (+ 3,5 ton). De controles controleerden alle verkeer + 3,5 ton op hun bestemming (zijn ze wel plaatselijk verkeer?). Meteen werden ook alle vervoersdocumenten gecontroleerd worden en ademtesten afgenomen en indien nodig werd er ook onmiddellijk geverbaliseerd. Deze gerichte controles (ook snelheid) zullen in de toekomst herhaald worden.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.