Burgemeester Ann Coopman | Blog : voorzitterschap PZ LoWaZoNe

Amper 1 jaar nadat ik mijn intrede maakte in het politiecollege, nam ik in januari 2010 het voorzitterschap van de politiezone LoWaZoNe over van collega Chris De Wispelaere, burgemeester van Lovendegem. Het is immers de regel dat de 4 burgemeesters elk anderhalf jaar deze rol op zich nemen.

Gedurende deze periode heb ik verschillende samenwerkingsverbanden tussen de politiezone LoWaZoNe en de politiezone Aalter-Knesselare helpen finaliseren. Intern toezicht, ICT-beheer en de intense samenwerking op vlak van interventie, officieren van gerechtelijke politie en officieren van bestuurlijke politie hebben geleid tot een meer efficiëntere werking van de beide zones. Beide politiezones ervaren het samenwerkingsakkoord als erg positief en hebben in ieder geval de intentie om dit akkoord verder aan te houden. Toekomstgericht wordt er gekeken of er andere vormen van samenwerking mogelijk zijn.

Morgen, vrijdag 1 juli 2011, neemt Jo De Coninck, burgemeester van Zomergem, het voorzitterschap over tot het einde van deze legislatuur. Het voorzitterschap van het vakbondsoverleg zal ik blijven waarnemen. Ik bedank het personeel, en in het bijzonder de korpschef Johan Geeraert en politiesecretaris Kristelle Sucaet voor de open, positieve en behulpzame samenwerking. Ook bedank ik de collega-burgemeesters voor de aangename samenwerking, alsook alle leden van de politieraad voor de constructieve maar toch kritische medewerking in de werking van de zone. Ik hoop dat we op hetzelfde elan kunnen verder werken aan “meer blauw op straat”!


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.