Beurtenkaart milieupark niet uitgebreid

Op de laatste gemeenteraad heeft Open VLD een voorstel gedaan om de geldigheid van de 12-beurtenkaart te verlengen. Op dit moment is de kaart met 12 beurten slechts 1 jaar geldig. Wie een kaart met een aantal beurten over heeft kan deze het volgende jaar niet gebruiken. Open VLD heeft voorgesteld om de geldigheidsduur uit te breiden van 1 naar 2 jaar. Op deze manier kan iemand met een aantal beurten over, nog verder gebruik maken de toegangskaart van het vorige jaar. Dit probleem stelt zich vooral bij gezinnen die zuinig omspringen met afval, maar die een beperkte verbouwing plannen of een garage of zolder willen opruimen. Het huidige systeem straft deze zuinige gezinnen. Voor Open VLD moet dit zeker kunnen aangezien alles wat aangebracht wordt op een correcte manier gerecycleerd wordt. Inwoners met  een overschot komen op deze manier ook niet in de verleiding om deze buiten de gemeentegrenzen legaal of illegaal kwijt te geraken. De schepen van milieu vond dit voorstel onvoldoende omdat dit het administratieve betalingssysteem zou ondergraven. Uiteraard klopt deze redenering niet. Open VLD wil investeren in klantvriendelijkheid van de gemeentediensten en dit voorstel past daar perfect in.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.