Burgemeester Ann Coopman | Blog : Steun de huiszwaluw

huiszwaluwDe huiszwaluw doet het in het algemeen niet zo goed en heeft bescherming nodig. Door het plaatsen van  kunstnesten krijgt de huiszwaluw meer kans op succesvol broeden. Regionaal Landschap Meetjesland in samenwerking met de Waarschootse Gemina steken hun schouders onder dit project.

De kostprijs van een zwaluwtil wordt geraamd op 450 euro. Via soortbeschermingsmaatregelen wordt 80% gefinancierd door de provincie Oost-Vlaanderen. De overige 20% of 90 euro wordt door de Gemina gefinancierd. Het plaatsen van de huiszwaluwentil wordt uitgevoerd door de afdeling gemeentewerken.

Hou je infoblad in de gaten voor meer informatie en geef de huiszwaluw meer kansen!


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.